familie

Familie en vrienden zijn ontzettend belangrijk in het leven van mensen. Op 70-jarige leeftijd hebben veel mensen nog broers en zussen. Je leven deel je dus voor een heel groot deel met je broers en zussen. Ook je ouders maak je een lange tijd van je leven mee. Familie kies je niet, die krijg je. Familie is ontzettend belangrijk voor veel mensen. Lees in dit artikel de redenen waarom familie zo belangrijk is voor een mens. Op zoek naar een naambordje voor je familienaam?

Minder eenzaam

Als je enigst kind bent, dan kun je je wel eens eenzaam voelen. Met een broer of zus kun je altijd spelen als er geen vriendjes of vriendinnetjes in de buurt zijn. Met een broer of zus in de buurt zul je je minder snel vervelen. Ook neven en nichten kunnen zorgen voor veel mooie momenten. Dit kunnen heel goed vrienden van jou worden.

Bijzondere levensmomenten

Familie is bij de belangrijke momenten in het leven. Als jij of je broer gaat trouwen, dan is je familie daarbij. Jullie maken als familie leuke en minder leuke levensmomenten mee. Zo zul je trouwerijen meemaken, jubileums, begrafenissen, verjaardagen en diploma-uitreikingen.

Dragen bij aan je empathisch vermogen

Familie geeft jou waarden, normen en gewoontes mee. Vooral je ouders hebben een grote invloed op jouw empathisch vermogen. In een familie zijn er vaak veel verschillende personen. Soms kan het zo lijken dat niemand jou begrijpt. Juist hierdoor leer je anderen te begrijpen. Je zorgt ervoor dat je empathisch vermogen ontwikkeld raakt.

Familie is een spiegel

Familieleden durven vaak jou een spiegel voor te houden. Soms zeggen ze dingen hard in je gezicht, maar van je familie kun je dit pikken. Je weet namelijk dat ze het goed bedoelen. Ze willen namelijk niets liever dan dat het goed gaat met jou. Ondanks dat je wel eens verkeerde keuzes maakt, zijn ze blij met jou.

Terugvallen op je familie

Als je het moeilijk hebt in je leven, kun je terugvallen op je familie. Je kunt altijd terecht bij je vader of moeder om je moeilijkheden te bespreken.