Kind bijbel

Kinderen van niet Christelijke ouders gaan vaak wel naar een Christelijke basisschool. Daar krijgen zij het een en ander mee van het Christelijk geloof. In dit artikel lees je waarom het belangrijk is dat kinderen het Christelijke geloof meekrijgen. 

Westerse cultuur

Om de Westerse cultuur te kunnen begrijpen, is het belangrijk om ook het Christelijke geloof mee te krijgen. Of je het gelooft dat is aan jou. Maar je snapt beter hoe onze cultuur in elkaar zit als je de verhalen uit de bijbel kent. Veel ouders vinden het belangrijk dat kinderen breed opgevoed worden en dat ze de Westerse cultuur begrijpen. Daarom sturen ze hun kinderen vaak naar een Christelijke opvang toe. Bekijk de website van deze Christelijke kinderopvang als je op zoek bent naar een Christelijke gastouder

Christelijke normen en waarden

Veel mensen die niet Christelijk zijn leven wel volgens de normen en waarden van Christenen. Het is daarom belangrijk dat kinderen meekrijgen waar deze waarden en normen vandaag komen. Daarom is het goed dat niet-gelovige kinderen wel naar een christelijke basisschool gaan. Op deze manier snappen ze meer over waarom wij in Nederland bepaalde normen en waarden hanteren.

Het geeft betekenis

Als je verhalen meekrijgt van het Christelijke geloof, dan snap je veel meer van feesten als Kerst en Pasen. Dit is goed voor je algemene kennis. 

Eigen keus

Het is belangrijk dat kinderen een eigen keus hebben. Sommige niet-gelovige ouders vertellen daarom bewust wel over de bijbel. De boodschap naar het kind is: ‘wij geloven niet, maar wij willen het jou niet onthouden en daarom leggen wij het wel aan je voor.’ Het is ook belangrijk om iets mee te geven aan je kind over hoe jij in het geloof staat als ouder. 

Praten over levensovertuiging

Het is goed om met je kinderen te praten over hun levensovertuiging. Het kan de band tussen ouder en kind verstevigen. Daarnaast kun je je mening of denkwijze delen met elkaar. Dat is natuurlijk heel waardevol.


Respect voor gelovigen

Het is belangrijk dat niet-gelovige kinderen wel respect hebben voor mensen die wel geloven. Door ze verhalen te vertellen, snappen de kinderen meer van de bijbel. Als er begrip is, dan tonen kinderen sneller respect.