Kind

Kinderen gaan graag hun eigen gang. Het is vaak een grote uitdaging om kinderen naar je te laten luisteren. Sommige kinderen luisteren beter naar de juf dan naar hun eigen moeder. Bij sommige kinderen is het weer andersom. Het is belangrijk dat je weet hoe je invloed uit kunt oefenen op het kind. Hoe zorg je er nou voor dat een kind beter luistert naar je? Dat lees je in dit artikel.

Gastouder worden

Kun je goed omgaan met kinderen? Luisteren kinderen altijd goed naar jou? Dan is het misschien een idee om gastouder te worden

Blijf altijd rustig

Het heeft geen zin om je heel erg te gaan opwinden of heel erg je stem te gaan verheffen. Dit kan juist averechts werken bij kinderen. Ze weten zich dan geen raad en raken overstuur. Het is belangrijk dat je rustig blijft ten alle tijde. Als je zelf emotioneel wordt, ga je reageren naar aanleiding van je emoties. Het is de bedoeling dat je met je verstand reageert op een kind. Als je heel boos reageert kunnen kinderen denken van zoek het uit of worden ze ook heel boos. Ook kunnen ze zich heel klein gaan voelen. Het is de bedoeling dat je het kind met woorden op zijn of haar plek zet, maar wel op een normale manier.

Zeg duidelijk wat je wilt

Het is belangrijk om heel duidelijk tegen kinderen te zijn. Als je niet duidelijk bent, kan het zijn dat ze jou verkeerd interpreteren. Het is dus belangrijk dat je duidelijk bent tegen het kind. Als een kind niet precies weet wat wel en niet mag, dan gaat hij of zij sneller de fout in. Het is dan niet eerlijk als je als ouder vervolgens boos gaat worden. Duidelijkheid, daar is een kind bij gebaat. Vertel ook wat er gebeurd als het kind zich niet aan de afspraken houdt.

Kom je eigen afspraken na

Als jezelf niet doet wat je zegt, dan is je kind sneller geneigd om niet goed naar je te luisteren. Wil je dat je kind goed luistert? Zorg er dan voor dat je de afspraken die je met je kind maakt, ook zelf in acht nakomt. Neem eens vrijblijvend een kijkje op de website van 4Kids.