Zoek het beste voor jezelf!

Persoonlijk vind ik het erg leuk om mijn huis een keer in de zoveel tijd een make-over te geven. Niet dat ik op dat moment dan niet tevreden ben met hoe ik woon. Ik heb er een aantal goede redenen voor om dit op deze manier te doen. Hopelijk kan ik jullie meenemen in mijn verhaal en jullie overtuigen van het feit dat het hartstikke leuk en waardevol is om te doen.

Fijn thuis

Door mijn werk ben ik redelijk veel van huis. Dat is op zich niet erg want ik weet waar ik het voor doe. Tot niet zo lang geleden wilde ik niet eens per se naar huis omdat het toch altijd weer hetzelfde was. Elk hoekje van mijn huis kende ik en het was eigenlijk gewoon saai om er te zijn. En op zich zegt dat best wel wat als ik dat zeg want over het algemeen vind ik het juist fijn om thuis te zijn. Daar moest dus verandering in komen en dat heb ik gedaan. Ik ben gaan nadenken hoe ik dat het beste kon doen. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat dat het beste kon met een make-over. Inmiddels als ik aan thuis denk, krijg ik een warm gevoel van binnen. Ik zal hieronder een tipje van de sluier oplichten over hoe ik dat heb gedaan. 

Kies met zorg

Wees er zeker van dat je jouw huis naar eigen smaak hebt ingericht en let er daarbij op dat je meubels met zorg zijn uitgekozen. Neem daar ook de tijd voor. Zo heb ik meubels uit Puremerend gekozen omdat ik daar een heel goed gevoel bij kreeg. En dat terwijl ik niet eens in Purmerend woon! Naast de meubels is het erg belangrijk dat de vloeren en de muren een goede en fijne kleur hebben. Zoals ik het zie, is de vloer een soort basislaag. Kies hiervoor dus echt de juiste kleur. Van daaruit kun je dus je meubels uitzoeken. Mocht je een kast hebben in de verkeerde kleur maar je vindt hem wel heel mooi? Dan kun je natuurlijk altijd kijken of je de mogelijkheid hebt om deze kast te schilderen in een kleur die wel beter past bij de vloer.

Wat mij verder enorm heeft geholpen is het uitkiezen van de schilderijen aan de muur. Dat is toch waar je blik elke keer naar toe wordt getrokken. Voor mij was het belangrijk om foto's van mooie momenten op te hangen om een beetje weg te kunnen dromen.

 

Leave a Comment